Show menu
Green Trust Consultancy ontwikkelde in 2015 in samenwerking met Roel Bleumer en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), een aanhangwagen met zonnepanelen. Deze zonne-energiewagen is een prototype en diende als vervanger voor traditionele aggregaten. In het kader van de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober stelt Green Trust Consultancy de wagen beschikbaar voor non-profit doeleinden, want “energie moet je delen”.
 
De aanhangwagen, die gemakkelijk achter een personenauto met trekhaak geplaatst kan worden, heeft 2 uitklapbare delen die ieder bestaan uit 4 zonnepanelen. In totaal heeft de gebruiker dus de beschikking over de energieopbrengst van 8 zonnepanelen. Ze leveren samen 2 kWp. De opslagcapaciteit van de accu is 11 kWh en de omvormer heeft een vermogen van 3 kW. ,,Dat is genoeg energie voor bijvoorbeeld een geluidsinstallatie op een festival of het nodige vermogen van een beamer of projectiescherm,” zegt Lieuwe Dragt van Green Trust Consultancy die samen met de HAN en Roel Bleumer destijds student Werktuigbouwkunde aan de HAN, de zonnewagen ontwikkelde. ,,We willen graag een steentje bijdragen aan de Dag van de Duurzaamheid. Energie moet je delen. Daarom willen we de zonnewagen gratis beschikbaar stellen voor goede doelen, community projecten of andere non-profit activiteiten of evenementen; ook als die activiteiten na 10 oktober plaatsvinden,” zegt Dragt.
 
Het motto van Green Trust Consultancy is namelijk changing energy. Het consultancybureau wil de transitie van traditionele energie naar duurzame energie mogelijk maken door wind- en zonne-energieprojecten te realiseren. Maar changing energy staat volgens Dragt voor meer. ,,Verandering aanbrengen doe je niet alleen, dat doe je samen met anderen. Daarom hebben we voor de bouw van de zonnewagen samengewerkt met zorgwerkplaats Iederzijn uit Westervoort die Roel weer kende. De cliënten maakten op deze manier kennis met de mogelijkheden van duurzame energie en wij leerden op onze beurt weer van hen.”
 
Het is nu wachten op serieuze gegadigden die het prototype van de zonnewagen willen gebruiken. Op eigen risico dat wel. ,,We zijn benieuwd of hij functioneel is. Op onze website stond een oproep voor testers, maar daar kregen we geen serieuze reacties op,” zegt Dragt. Behalve gebruik voor non-profit doeleinden, stelt Green Trust Consultancy drie kleine voorwaarden voor het gebruik van de zonnewagen. Diegene die hem wil gebruiken moet de zonnewagen ophalen in Oosterbeek en in het bezit zijn van een trekhaak.  Dragt: ,,We gaan er natuurlijk van uit dat de gebruiker netjes met de zonnewagen omgaat en hem weer in de oorspronkelijke staat terugbrengt. De enige tegenprestatie die we verlangen is een beknopte evaluatie over het gebruik. Indien nodig kunnen we hem dan aanpassen zodat iedereen met een goed doel plezier kan hebben van de zonnewagen. ”
 
Wie serieuze interesse heeft in het gratis gebruik van de zonne-energiewagen, kan een e-mail sturen naar info@greentrust.nl.
 

Loading...