Nieuws

Donderdag 23 mei was het weer zover: de jaarlijkse Green Trust & Friends dag. De inmiddels derde editie luidt een fijne traditie in van kennisdelen, netwerken en inspiratie opdoen. Dit jaar vond de Green Trust & Friends dag plaats in Burgers Zoo. Tijdens deze zonnige editie schoven zo'n 60 relaties aan voor een drietal inspirerende lezingen, een rondleiding én natuurlijk voor de inmiddels befaamde popquiz. 

Elektrische Porsche
Martijn van Dijk van Voitures Extravert trapte de dag af. Als marketeer bij UPC had hij er op een gegeven moment genoeg van en zei z'n baan op. Hij vond toen zijn nieuwe passie in het creëren van een elektrische auto. En niet zomaar een auto. Samen met Jurgen Moerman besloot hij de Porsche 911 helemaal opnieuw op te bouwen tot een elektrische auto die aan alle eisen van de moderne tijd voldoet. Hij had het allereerste exemplaar bij zich en alle mannelijke bezoekers hebben na het zien van deze elektrische klassieker alvast een bestelling bij hem geplaatst. 

Flow batterij
Roeland Reesinck van het bedrijf Elestor nam ons mee in de energieopslag door middel van de waterstofbromide flowbatterij. Met broom en waterstof heeft Elestor een onuitputtelijke en herbruikbaar opslagsysteem ontwikkeld. De ontwikkelkosten zijn hoog, maar bij veelvuldig gebruik is de energieopslag per kWh goedkoop.

Gevoelstemperatuur
In het boek 'Gevoelstemperatuur' interviewt NOS klimaatredacteur Heleen Ekker vier weermannen en -vrouwen over hun persoonlijke klimaatzorgen.  En wat doen zij nou zelf actief aan de klimaatverandering? Heleen nam ons mee in haar boek en over hoe de NOS de klimaatthematiek behandelt in haar programma's. En als bonus kregen we allemaal het boek mee naar huis!

Rondleiding
Natuurlijk kon een rondleiding door Burgers Zoo niet ontbreken en na het eten en een spannende popquiz ging iedereen weer geïnspireerd huiswaarts!

 

 Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.