Nieuws

21 oktober 2019

Bouw Windpark Zeewolde gestartMet de eerste schep in de klei is op donderdag 17 oktober de bouw van Windpark Zeewolde officieel gestart. Gedeputeerde Energietransitie van de provincie Flevoland, de heer Fackeldey en wethouder Duurzaamheid van de gemeente Zeewolde, Ewout Suithoff verrichtten de eerste handeling samen met de directie van Windpark Zeewolde. Een mooie mijlpaal voor dit project!

De werkzaamheden aan het transformatorstation en de infrastuctuur staan als eerste op de planning. Begin volgend jaar begint de bouw aan de eerste windturbine. Het is de bedoeling dat eind 2021 alle windturbines gereed zijn. 

Uniek project
Windpark Zeewolde is een uniek project. De 220 windturbines die op dit moment in Zeewolde staan, worden vervangen door 91 modernere windturbines. Ruim 90% van de grondeigenaren, boeren, bewoners en ondernemers uit dat gebied is aandeelhouder van het windpark. Samen vormen zij het grootste boeren/burgerwindcollectief van Europa!

Green Trust
Een aantal Green Trusters is bij Windpark Zeewolde op diverse fronten betrokken. Zo is Jorn aangehaakt als windspecialist, werkte Lieuwe aan de PPA en is Filippos gevraagd om mee te denken over het operationeel beheer, de engineering en auxiliary systems. Jeroen is werkzaam bij Windpark Zeewolde als Projectleider Windturbines. 

Foto: Anita WestersDeze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.