Nieuws

Vrijdag 24 januari vond de allereerste Green Trust Coöperatiedag plaats. Zeventien actieve leden van tien verschillende energiecoöperaties uit heel het land waren aanwezig om elkaar te inspireren en inhoudelijke kennis te vergaren door diverse workshops te volgen. 

Steeds meer inwoners nemen zelf het heft in handen als het gaat om de energietransitie te versnellen. Het aantal energiecoöperaties groeit en Green Trust werkt graag en veel met hen samen. Waar de coöperatie de lokale kennis en ervaring meeneemt, vult Green Trust met professionele expertise aan. Een gouden samenwerking dus! Om nog wat meer kennis en ervaring uit te wisselen en om coöperaties ook elkaar te laten inspireren, initieerde Green Trust de Coöperatiedag. 

Zelfde uitdagingen
Veel energiecoöperaties lopen tegen dezelfde uitdagingen aan. Hoe kom je als coöperatie aan eigen financiering, bijvoorbeeld. En hoe werk je nou echt op gelijkwaardige basis samen? Tijdens een aantal workshops en presentaties werden deze en onderwerpen als participatie, vergunningeprocedure, financieel model en technische aspecten van een windpark behandeld door de Green Trusters. Na twee workshoprondes werd de dag afgesloten met een - nu al legendarische - quiz. Na wat gediscussieer met de VAR werd deze overtuigend gewonnen door Luuk van Wezel van ZLTO, gefeliciteerd!

 

 Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.