Nieuws

Op 2 maart werd een belangrijke vervolgstap gezet in de realisatie van Windpark Ospeldijk. Niet alleen werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de Coöperatie Zuidenwind en de Waterleiding Maatschappij Limburg ondertekend, ook ondertekenden ze het koopcontract voor vier windturbines.

Stille windturbine
In samenwerking met de Windparken Heibloem, Egchelse Heide en De Kookepan heeft Green Trust een zorgvuldige marktverkenning gedaan. Voor Windpark Ospeldijk is de keuze gevallen op  vier windturbines van het type Nordex 149. Deze windturbine is de stilste windturbine in zijn klasse met daarnaast een uitstekende productiecapaciteit. Green Trust heeft de contractering van de vier windturbines voor haar rekening genomen. Evenals die voor de nabijgelegen windparken Heibloem, Egchelse Heide en De Kookepan.

Planning
Windpark Ospeldijk Is een initiatief van Zuidenwind en Waterleiding Maatschappij Limburg. In het najaar van 2020 gaat de bouw van dit windpark in Nederweert van start. Vanaf begin 2021 gaan de vier windturbines jaarlijks circa 45 miljoen kWh aan groene stroom leveren; voldoende elektriciteit voor 15.000 huishoudens. 

Foto: Joyce Nelissen, directeur WML, en John Schoonbroodt, voorzitter Zuidenwind, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst (Fotografie: Jo Kunnen, Zuidenwind)

Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.