Nieuws

Op 6 mei organiseerden Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust een online informatie- en dialoogbijeenkomst over het beoogde Burgerwindpark A2 Lage Rooijen. Deze online bijeenkomst is, vanwege de uitbraak van het coronavirus, in plaats gekomen van de eerder geplande fysieke bijeenkomsten in Velddriel en Maaspoort, eind maart en begin april.  

Informatiefilmpjes
Via de website www.windparklagerooijen.nl konden geïnteresseerden korte informatiefilmpjes bekijken over o.a. Coöperatie Bommelerwaar, Green Trust, locatiekeuze, planning en zienswijze enzovoorts. Vooral de filmpjes over “Participatieplan”, “Coöperatie Bommelerwaar”, “Locatiekeuze, planning en zienswijze” en “Geluid, slagschaduw, externe veiligheid en visualisaties” zijn goed bekeken! 
 
Vragen
Daarnaast konden geïnteresseerden tijdens de online bijeenkomst via telefoon, Whatsapp en sms vragen stellen aan de direct betrokkenen bij de ontwikkeling van het Burgerwindpark. De vragen die gesteld werden, waren zeer uiteenlopend. Zo kwamen er vragen voorbij over bijvoorbeeld de opstelling van de drie windturbines, de afstandsnormen, geluid, deelname aan de ontwikkeling van het Burgerwindpark en hoe de omgeving op de hoogte wordt gehouden.

Veel media-aandacht
De online bijeenkomst is in verschillende media onder de aandacht gebracht. Zo is er vanuit het Burgerwindpark een digitale nieuwsbrief verspreid, zijn een tweetal advertenties geplaatst in de lokale bladen (Carillon en Bossche Omroep) en is de website www.windparklagerooijen.nl live gegaan. Daarnaast is de online bijeenkomst gepromoot op de socials van Coöperatie Bommelerwaar, gemeenten en dorpsraden. 
Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.