Nieuws

In onze vorige blog schreven we dat we net voor de corona-uitbraak naar Australië gingen, omdat we voor de crisis uitbrak een wereldreis langs meerdere landen gepland hadden. We zouden eigenlijk 1 april weg gaan, maar omdat begin maart diverse landen al hun grenzen sloten, vertrokken we 14 maart al op de gok naar West-Australië waar we de eerste acht weken in een lock down terecht kwamen.

Coronavrij

Na tot eind mei in een soort van lock down gezeten te hebben, bleek West-Australië (WA) bijna vrij van corona en konden we door de staat reizen. Uiteindelijk hebben we 13.000 kilometer gereden in onze ‘home on wheels’ (zie de route in de foto’s onder aan het bericht). We waren niet de enigen: ook andere touristen bleken de oproepen van hun thuislandambassades genegeerd te hebben en trokken net als wij weer als blije touristen het land door. Ook de 'grey nomads', gepensioneerde Australiërs met caravans zo groot als een huis, stapten zodra het kon in hun dikke Toyota Landcruiser en namen de campings over. Het leek bijna op een 'normaal' toeristenseizoen. 

Hoogtepunten

Het is bijna onmogelijk om een lijst met hoogtepunten te maken. Na het onzekere begin, corona en acht weken in lock down, waren we zo blij dat we konden reizen, dat we daadwerkelijk alles deden. Elke tour, elk aanbevolen highlight, elk natuurpark: wij deden aan alles mee. En WA bleek een fantastisch mooie staat om rond te trekken. De natuur is prachtig en divers en er zijn zoveel activiteiten om te doen. Van diepzeeduiken en zwemmen met walvishaaien in het Ningaloo Reef tot avontuurlijke hikes in een van de vele natuurparken, en van eeuwenoud aboriginallandschap tot paradijselijke stranden met turquoise water. De verschillende kleuren van het landschap zijn adembenemend. Vooruit, je moet wel wat (saaie) autokilometers maken om verschillende bestemmingen te bereiken, maar het is het allemaal waard. Het land is echt ingericht op mensen die reizen met een camper of caravan: er zijn veel mooie en goed onderhouden gratis natuurcampings langs de weg en ook goede betaalde campings zijn overal te vinden. 

We hebben in de fotocompilatie onder aan de pagina geprobeerd om wat hoogtepunten op te nemen, maar eigenlijk zouden we het liefst 1.000 hoogtepunten plaatsen!

Resetknop

Uiteindelijk zijn we 4,5 maand weggeweest en dat kunnen we iedereen aanraden. Door een aantal maanden helemaal weg te zijn van het ‘normale ritme’ en even af te stappen van die alsmaar doordenderende trein van werk en sociaal leven, hebben we echt even op de resetknop kunnen drukken. We hebben kunnen leren van een andere cultuur, van andere reizigers en onszelf de rust gegeven om goed na te denken wat we eigenlijk wilden. Net zoals zoveel mensen hadden ook wij het voor de reis altijd druk. We zaten vol met werk, sociale contacten, wilden altijd meer en beter, sliepen elke nacht te kort en waren daardoor chronisch moe. Niet dat we daarover willen klagen, we hielden ook van dat leven, maar ergens snakten we ook naar rust en meer ‘quality time’ met elkaar.  

Door even van die rijdende trein te springen kwamen we echt los en ontstond er ruimte in ons hoofd. Bij elkaar zijn werd vanzelfsprekend in plaats van iets dat we – zelfs al wonen we samen - moesten plannen en dat was ontzettend fijn. Dat was heus ook wel eens lastig (je zit nou eenmaal 24/7 op elkaars lip) maar we leerden elkaar daardoor nog beter kennen en waarderen. 

Daarbij realiseerden we op afstand ook beter wat ons gelukkig maakt en welke dingen we misten. Gelukkig hoorde werken en Green Trust daar ook bij! Fulltime reizen hebben we zeker overwogen, maar dat is niks voor ons. We beseften ons allebei dat we toch echt wel in het goede vak en bij het goede bedrijf zitten en dat we zin hadden om weer aan de slag te gaan. Gelukkig mochten we terugkomen bij Green Trust en hebben we met volle overtuiging onze handtekening onder een vast contract gezet. Jullie komen de komende tijd niet meer van ons af!

Leuk, zo’n wereldreis, maar het allermooist van reizen is toch wel thuiskomen!

Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.