Nieuws

Wij zoeken een technisch-financieel beheerder bij Green Trust! Lijkt het je wat om ons team te versterken? Lees hieronder de vacature!

Algemeen
Green Trust Consultancy is specialist in wind- en zonne-energieprojecten in binnen- en buiteland. Met een jong, enthousiast en gedreven team kan Green Trust inspringen in elke fase van een wind- en zonproject: vanaf de initiële haalbaarheidsstudie tot en met de operationele fase.

Green Trust verzorgt de ontwikkeling, aanbesteding, bouw en beheer van windparken en zonneweides, bij de meeste projecten doen we dit in samenwerking met agrariërs en burgercoöperaties.

Door de groei van het aantal operationele windparken dat Green Trust in beheer heeft, zijn we op zoek naar een nieuwe medewerker/ster om de afdeling asset management te versterken.

Het asset managementteam bestaat uit Jeroen Boerkamps (directeur), Filippos Amoiralis (asset manager) en Senne Koetsier (project engineer). De andere disciplines binnen Green Trust ondersteunen het team dat momenteel 100 MW aan windturbines beheert. In de komende drie jaar breidt het beheerportfolio uit naar meer dan 300 MW, in combinatie met andere energiesystemen (zon en batterijsystemen).   

De functie richt zich primair op de financiële administratie en aandeelhoudersrelaties. Bovendien vereist asset management diverse disciplines om de verschillende taken te vervullen. Dit omvat zowel het opstellen van (financiële) rapportages, administratie en monitoring van werkzaamheden, overleg met betrokken stakeholders en het inci\denteel op locatie inspecteren van windturbines.

Werkzaamheden
De windparken die Green Trust beheert zijn veelal onder gebracht in een project-vennootschap (BV). Deze windparken zijn met eigen vermogen van de aandeelhouder en met bankfinanciering gefinancierd, met bijbehorende financieringsverplichtingen en afspraken. Daarnaast zijn er projectovereenkomsten voor de operationele afspraken, zoals onderhoud, storingsopvolging, stroomverkoop etc.

De taak van de technisch-financieel beheerder is het toezicht houden op de naleving van alle overeenkomsten en te zorgen dat betalingen, zowel crediteuren als debiteuren, tijdig plaatsvinden. Daarnaast zijn er verschillende rapportage-verplichtingen die onder de verantwoordelijkheid vallen van de technisch-financieel beheerder. De nadruk in de functie ligt op het financieel beheer, maar wij vinden affiniteit met techniek belangrijk. De technisch-financieel beheerder rapporteert rechtstreeks aan de directie van de windparken.

Typische taken:

  • Verifiëren correctheid facturen;
  • Uitsturen facturen voor verkoop stroom;
  • Contact met banken;
  • Contact met projectdirectie;
  • Opmaken rapportages in samenspraak met de technisch beheerder;
  • Bijhouden financiële jaarplanning;
  • Updaten financieel exploitatiemodel;
  • Bewaken van de diverse projectovereenkomsten.
  • Meedenken en meewerken aan de technischcommerciële kant van optimalisatie of aanvullende business voor de windparken, zoals bijvoorbeeld een zonneweide, opslagsysteem, waterstofproductie, laadstations, etc.

Functieprofiel
Voor de functie zijn wij op zoek naar een technisch bedrijfskundige, met tenminste een HBO gerelateerde opleiding en ongeveer 5 jaar relevante werkervaring. Bij voorkeur met affiniteit met duurzame energie.

Naast de functie-inhoudelijke vaardigheden is je persoonlijkheid van doorslaggevend belang in deze procedure. We verwachten een zelfstandige werkhouding en geven ruimte voor eigen initiatief.

Wat wij bieden
Duurzame energie is volop in beweging en biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Je werkt voor een professioneel en enthousiast team dat zich met hart en ziel voor duurzaamheid inzet met een ´yes we can´- mentaliteit. Het bestaande team is dan ook op zoek naar een echte teamplayer waarop gebouwd kan worden. Standplaats is Oosterbeek.

Green Trust Consultancy biedt een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast contract.

Bedrijfsprofiel
Green Trust Consultancy werkt in synergie met de klant. Door deze samenwerking bereikt ieder project het gewenste en meest optimale resultaat. Door onze betrokkenheid en toewijding leveren wij kwaliteit die verder gaat dan uitsluitend consultancy. Ons motto is Changing Energy. Green Trust werkt aan de transitie van conventionele energie naar duurzame energie.
  
Ben jij de persoon die we zoeken? Stuurt dan uiterlijk maandag 14 december 2020  je motivatie en CV naar kim.masselink@greentrust.nl.
 
Heb je nog vragen? Je kunt deze stellen aan Kim Masselink via kim.masselink@greentrust.nl en 026-3392892.


Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.