Nieuws

Eind januari is de financiering voor Windpark den Tol rondgekomen. Daarmee gaat het park een nieuwe fase in en kan in maart dit jaar gestart worden met de bouw van de negen Nordex windturbines. Ook wordt binnenkort een obligatielening van drie miljoen uitgegeven waarbij 500.000,- speciaal gereserveerd is voor de directe omgeving.

Financiering
De totale investering is 43 miljoen, waarvan het grootste deel door een bank wordt gefinancierd. Green Trust en de Windunie waren de adviseurs voor de financiering aan de kant van het windpark.

Bouw van start
Met het rondkomen van de financiering kan de schop in de grond voor het bouwen van de 9 Nordex N117 windturbines. Naast Nordex zijn van Hattum en Blankevoort, Meiland Azewijn en Watt Infra betrokken als aannemers voor de bouw. Green Trust neemt het bouwmanagement op zich.

Lange adem
Windpark den Tol is een initiatief van een aantal agrarische families die de regio wilden verduurzamen en op zoek waren naar activiteiten om het boerenbedrijf te versterken. Zij begonnen in 2001 met de ontwikkeling en in maart van dit jaar kan dan eindelijk de schop in de grond. Het is de bedoeling dat het park in april 2022 operationeel is. Jeroen Boerkamps is sinds 2011, zelfs voordat Green Trust opgericht werd, al betrokken bij de ontwikkeling van dit project.

Meedoen
De initiatiefnemers vinden het belangrijk om ook iets terug te doen aan de omgeving. Daarom wordt een obligatielening uitgegeven van drie miljoen euro waarbij €500.000,- gereserveerd is voor de directe omgeving, met een hogere rente.  Ook doneert Windpark den Tol jaarlijks € 15.000,- aan Stg. ‘t Gemeynt te Netterden. Deze stichting is er verantwoordelijk voor dat de gelden ten goede komen aan de plaatselijke gemeenschap.
Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.