Nieuws

Het Limburgse Windpark Egchelse Heide wordt in het eerste weekend van september geopend met een weekend vol festiviteiten. De vijf E-128 Enercon windturbines zijn dan helemaal opgebouwd en dat wordt groots gevierd! Leuk detail: de opgewekte stroom van Egchelse Heide en het nabij gelegen windpark De Kookenpan, wordt lokaal geleverd. 

Kom naar de open dag op 5 september!
De officiële opening van Windpark Egchelse Heide vindt in het eerste weekend van september plaats. Op zondag 5 september is een open dag met allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook Green Trust is hierbij aanwezig. Interesse om op 5 september langs te komen? U kunt zich via deze weg aanmelden.

Lokale stroom
De acht windturbines wekken straks samen 88 GWh (equivalent van zo'n 30.000 huishoudens) op. Een samenwerking tussen de beide windparken, de burgerenergiecoöperaties Peel Energie | om en Leudal Energie | om en Eneco zorgt ervoor dat de opgewekte stroom bij de huishoudens in Peel en Maas en Leudal terecht komt.

Over Windpark Egchelse Heide
Green Trust is mede-eigenaar van dit windpark in Peel en Maas. De energiecoöperatie Peel Energie, Aelmans en een aantal grondeigenaren zijn de andere initiatiefnemers. De vijf windturbines leveren samen genoeg stroom voor 75% van het particuliere verbruik van Peel en Maas. De regio kan op verschillende manieren meedoen. Zo werd in 2020 een obligatielening uitgegeven waarbij de regio voorrang kreeg, en is er een windparkfonds waar lokale initiatieven aanspraak op kunnen maken. Ook kun je meedoen door lid te worden van de lokale energiecoöperatie Peel Energie.

Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.