Nieuws

09 september 2021

Vacature windspecialistWe zijn op zoek naar een windspecialist! Denk jij dat je de juiste persoon bent voor deze positie? Lees dan gauw verder!

Green Trust Consultancy is specialist in wind- en zonne-energieprojecten in binnen- en buitenland. Met een jong, enthousiast en gedreven team kan Green Trust inspringen in elke fase van een wind- en zonproject: vanaf de initiële haalbaarheidsstudie tot en met de operationele fase. Green Trust verzorgt de ontwikkeling, aanbesteding, bouw en beheer van windparken en zonneweides, bij de meeste projecten doen we dit in samenwerking met agrariërs en burgercoöperaties.

Door de toename van de vraag naar specialistische kennis bij Green Trust, op het gebied van meteorologie, opbrengstberekeningen, power curves, data-analyse en contractuele prestatiegaranties, zijn we op zoek naar een Windspecialist M/V om het Solutions team te versterken.

Solutions team

Het Solutions team bestaat uit Jorn Goldenbeld (teamleider & senior windspecialist), Romana Madic (senior projectengineer), Bojan Antonijevic (AutoCAD engineer), Andrija Zivulovic (AutoCAD engineer & Elektrisch engineer) en Danijel Golubovic (ICT-manager). Binnen het Solutions team zijn wij verantwoordelijk voor al het reken- en tekenwerk dat nodig is voor het ontwikkelen en exploiteren van een wind- of zonnepark en energieopslagsysteem. Naast Solutions heeft Green Trust ook teams voor ontwikkeling, contractering, bouw en beheer die worden ondersteund door het Solutions team. Green Trust is in het bezit van meetapparatuur zoals Lidars en meetmasten. Naast de werkzaamheden voor externe klanten ontwikkelt Green Trust ook eigen projecten in Nederland en in het buitenland.

De functie

Het gaat om een dynamische functie op de afdeling Solutions als windspecialist. De functie richt zich op alles wat te maken heeft met de energieproductie van een windpark. Dat begint bij het bepalen van het lange termijn windklimaat en andere klimatologische parameters, vervolgens analyseer je de turbinetechnologie en hoe deze presteert op de betreffende locatie. Tot slot vertaal je de lokale omstandigheden in beperkingen, verliezen en onzekerheden van de energieproductie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Softwarepakketten: WindPRO, WAsP, Geomilieu, QGIS en Microsoft Office. Wat houden de taken in?

Ontwikkelfase
In de ontwikkelfase van een windpark werk je veel samen met de ontwikkelaars en zullen jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Park lay-out ontwerpen of beoordelen
 • Eerste inschatting maken van het windaanbod
 • Bedenken wat handige scenario’s zijn om te onderzoeken
 • Geluidsberekeningen maken
 • Slagschaduwberekeningen maken
 • P50 en P90 productieberekeningen maken
 • Meetcampagnes ontwerpen
 • Uitleg en advies geven tijdens vergaderingen met grondeigenaren of ambtenaren
 • Kennis delen op informatieavonden of bij klankbordgroepen
 • Ontwikkelaars adviseren over project-specifieke kwesties

Vergunningsfase
Als een project er klaar voor is, begint de vergunningprocedure en zullen je werkzaamheden bestaan uit:

 • Adviseren over turbinekeuze
 • Akoestisch onderzoeksrapport opstellen
 • Slagschaduw onderzoeksrapport opstellen
 • Windrapport opstellen voor subsidie aanvraag
 • Ondersteunen bij informeren omgeving, bezwaar en beroepsprocedures en vragen beantwoorden van bevoegd gezag

Aanbesteding en financiering windparken
Ook tijdens de aanbestedingsprocedure is een windspecialist onmisbaar. Je werkt hier veel samen met projectmanagers, juristen en financiële adviseurs. De taken die hierbij horen zijn:

 • Technische eisen opstellen met betrekking tot de prestatie van een windturbine
 • Vergaderingen met turbinefabrikanten voorzitten of bijwonen, ter verduidelijking van de technische eisen
 • Aangeleverde turbinespecificaties en documentatie beoordelen en vertalen naar energieproductie en impact op de omgeving (geluid, slagschaduw, externe veiligheid en natuur)
 • Levensduuranalyse van turbinefabrikanten beoordelen
 • Productieberekeningen maken voor de verschillende turbinefabrikanten
 • Vermogenscurve garantiecontract uitonderhandelen
 • Geluidcurve garantiecontract uitonderhandelen
 • Windrapport opstellen voor de projectfinanciering
 • Projectteam adviseren en vragen beantwoorden

Wie zoeken wij?

Je hebt een Master of Science in de Meteorology, Aerodynamics and Wind Energy of Sustainable Energy Technology en je hebt minimaal drie jaar ervaring in windenergie. Je kunt goed omgaan met andere mensen en hebt een passie voor duurzaamheid en techniek. Je vindt het niet erg om in een internationaal team te werken en zo nu en dan naar het buitenland te moeten reizen. Daarnaast ben je een echte probleemoplosser, houd je van structuur in je werk en ben je in staat handige tools te creëren in Python, R of Matlab. Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en tegen de wetenschap aan te schuren, maar wel met een praktisch vizier.

Herken je je in het bovenstaande? En heb je een groen hart dat klopt voor duurzame energie? Dan zoeken we jou!

Wat bieden wij?

Duurzame energie is volop in beweging en biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Je werkt voor een professioneel en enthousiast team dat zich met hart en ziel voor duurzaamheid inzet met een ´yes we can´- mentaliteit. Het bestaande team is dan ook op zoek naar een echte teamplayer waarop gebouwd kan worden. Standplaats is Oosterbeek met de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken.

Green Trust Consultancy biedt een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast contract. Werknemers met een vast contract hebben de mogelijkheid om te participeren doormiddel van certificaten van aandelen te kopen van Green Trust Consultancy.

Ik wil solliciteren!

Ben jij de persoon die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 15 oktober 2021 je motivatie en CV naar kim.masselink@greentrust.nl.
Heb je nog vragen? Je kunt deze stellen aan Kim Masselink via kim.masselink@greentrust.nl en 026-3392892.

Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.