Nieuws

Een mooie mijlpaal voor Green Trust: vorige week is voor onze eerste zonneweide de financiering rond gekomen! Zonneweide De Blauwe Poort in de gemeente Laarbeek gaat straks voor ongeveer 3.000 huishoudens groene zonnestroom leveren. De bouw was al gestart en het is de bedoeling dat het park in het najaar van dit jaar opgeleverd wordt.

Bouwbordje
Zo’n mijlpaal moet gevierd worden. Zowel Triodos, de financier, als Hekkelman, de notaris, ontvingen afgelopen donderdag tijdens de Green Trust & Friends dag symbolisch een bouwbordje om hen te bedanken voor de samenwerking. Op naar de volgende mijlpaal: de opening!

Landschappelijke inpassing
Het plan voor de landschappelijke inpassing voor deze zonneweide is samen met de omgeving opgesteld. Tijdens een aantal landschapsateliers onder leiding van een landschapsarchitect kon de omgeving meedenken. Op deze manier is er een ontwerp uitgekomen dat de natuur, biodiversiteit en de omgeving versterkt. Het zonnepark bestaat uit bijna 18.000 zonnepanelen en heeft straks een vermogen van 9,5 MWp.

Over Zonneweide De Blauwe Poort
Naast Green Trust is Eigen Energie.net de aandeelhouder van de zonneweide. Eigen Energie is daarnaast ook de EPC partij dat het zonnepark bouwt. Het is de bedoeling dat de lokale en net opgerichte energiecoöperatie Laarbeek Energie op termijn ook aandeelhouder wordt, zodat de lusten in de omgeving blijven. Met deze coöperatie wordt al volop samengewerkt. Ook is er een zonneweidefonds voor de omgeving tet stimulering van duurzame projecten. De zonneweide volgen? Dat kan via www.zonneweidedeblauwepoort.nl.

Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.