Nieuws

Bij Windpark Egchelse Heide en de Kookepan zijn extra veilige evacuatiesystemen geïnstalleerd in acht windturbines. Met deze systemen kunnen monteurs en inspecteurs zich binnen 10 seconden klaarmaken om te evacueren. Ons Asset Management team is zo nog veiliger tijdens inspecties: een snellere en veiligere fireproof oplossing is er momenteel niet in de wind sector.
 
Razendsnel
Mocht er zich een situatie voordoen waarin het team moet besluiten de nacelle te verlaten, dan willen we natuurlijk dat onze inspecteurs zo snel mogelijk beneden zijn. Met de Evacuator kun je met vier man tegelijk, of om en om, in een behoorlijk snelle tijd klaar zijn om naar beneden te gaan. Je klikt jezelf vast aan het afdaalsysteem en kan dan met ongeveer één meter per seconden naar beneden gaan, wat betekent dat vier man in gemiddeld iets meer dan twee minuten beneden kunnen zijn. Normaal gesproken kun je met de huidige systemen zo twintig minuten verder zijn met het klaar maken om te dalen en kan dit met maximaal twee man tegelijk. In deze video laten Henrico Kuijt en Jeroen Boerkamps zien hoe het systeem in zijn werk gaat.
 
Het technische gedeelte
De Evacuator wordt in de nacelle of op het Helideck geplaatst. Dit gaat op zo’n manier dat het de andere hoofdinterventies niet verstoort, maar toch gemakkelijk en snel te bereiken is tijdens een noodsituatie. Het is ook mogelijk om met de Evacuator twee haspels te creëren voor twee verschillende vluchtroutes, bijvoorbeeld één die naar het dakluik gaat en één naar het onderste achterluik. In het geval dat het team achter in de haspel bezig is met het evacueren en activeert om af te dalen, is de haspel voor het team op het dak nog steeds inactief en hoeven zij niet tegelijkertijd te starten.
 
Veiligheid voorop
Natuurlijk hebben we het liefst dat we de systemen nooit hoeven te gebruiken maar met de veiligheid van de monteurs ga je serieus om. Mocht het ooit zo zijn dat er een geëvacueerd moet worden, dan het liefst zo snel en veilig mogelijk. Mocht je meer uitleg willen over deze systemen, neem dan een kijkje op de website van TeSuCon of neem contact met ons op.

Klik hier om de video met uitleg te bekijken.

Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.