Nieuws

Gaat de energietransitie jou niet snel genoeg en wil je daaraan bijdragen? Wil je met lokale partijen samenwerken aan de realisatie van duurzame energieprojecten zodat de omgeving profiteert? Lijkt de bouw van 200 meter hoge windturbines of grootschalige zonneparken je net zo interessant als de vergunningprocedure die eraan voorafgaat? Haal jij energie uit het samenwerken met veel verschillende partijen zoals planologen, agrariërs, energiecoöperaties en gemeenteambtenaren? En krijg jij een kick van het verbinden van het vinden van nieuwe mogelijkheden? Dan pas jij perfect bij Green Trust als:

ADVISEUR DUURZAME ENERGIEONTWIKKELING (1,0 FTE)
 
Energie veranderen! Dat is ons doel. 
 
Ons team werkt aan de transitie van conventionele energie naar duurzame energie door op een sociale en natuurinclusieve manier zon-, wind- en opslagprojecten in Nederland en daarbuiten te realiseren. Dit doen we in combinatie met waterstof, voedselbossen en allerlei agrarische, ecologische en recreatieve functies. Wij geloven in het betrekken van de omgeving bij het proces. 
 
Green Trust bestaat uit een groep jonge, gedreven en enthousiaste collega’s. Kennis delen en van elkaar leren staat hoog in het vaandel. Wij geloven dat je het beste leert wanneer er een professionele maar prettige sfeer is waar iedereen wordt gewaardeerd en de namen van kinderen en partners geen vraagteken zijn. Onze thuisbasis in Nederland is Oosterbeek, maar onze projecten bevinden zich door heel Nederland en daarbuiten, waardoor alle Green Trusters zich als groene vlekken over de wereld verspreiden. 
 
Door de toenemende vraag van onze klanten voor begeleiding en advies tijdens de ontwikkelingsfase van wind- en zonneparken, batterijopslag en kennis daarvan zoeken we een adviseur duurzame energie. 
 
Functieomschrijving  
 
Als adviseur duurzame energieontwikkeling ben je het ene moment een GIS-kaart aan het bestuderen voor een logische locatie voor een windpark en het andere moment zit je samen met een ecoloog, landschapsarchitect en omwonenden de landschappelijke inpassing voor een zonnepark te ontwerpen. Zo start je een samenwerking op met agrariërs aan de keukentafel of heb je besprekingen met wethouders en ambtenaren over een waterstofproject bij het windpark in de gemeente. 
 
De adviseur duurzame energieontwikkeling is verantwoordelijk voor: 
 
- Opstellen van projectdefinitie 
- Onderzoek naar en berekening van financiële haalbaarheid, maken van financiële modellen 
- Uitgebreid onderzoek naar projectgerelateerde beperkingen 
- Bereiken van overeenstemming over grondcontracten, opstellen van contracten  
- Zorgen voor politieke medewerking en zoveel mogelijk draagvlak in de gemeenschap waar het wind- en zonneproject gerealiseerd wordt 
- Het oplossen van belemmeringen, onderhandelen tussen partijen die met tegengestelde belangen bij het project betrokken zijn 
- Stakeholdermanagement (gesprekken met omwonenden, lokale organisaties, energiecoöperaties, overheden, etc.) 
- Zorgen voor aanvragen van en opvolgen van omgevingsvergunning en MER 
- Zorgdragen dat voldaan wordt aan de wettelijke eisen en dat de benodigde vergunningen verleend worden 
- Zorgen voor solide financiële begroting en onderbouwing van de projecten 
 
Profiel 
 
- Je hebt een afgeronde hbo-of WO-opleiding met bèta kwaliteiten of affiniteit met techniek, relevante studies zijn bijvoorbeeld (technische) bedrijfskunde, planologie of milieuwetenschappen 
- Je hebt een passie voor duurzaamheid 
- Je hebt minimaal drie jaar werkervaring 
- Je hebt (enige) kennis van planologie en milieutechnische problematiek/regelgeving 
- Je hebt affiniteit met ICT, uitstekende kennis van Excel. Kennis van GIS-software is een pré.  
- Je hebt commercieel inzicht. Kennis van rentabiliteitsberekeningen, kostenbegroting en optimalisatie wind- en zonneparken en mogelijke toepassing van batterijopslag is een pré  
- Je bent creatief, flexibel, proactief, inventief, probleemoplossend en ondernemend 
- Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden 
- Je bent integer, samenwerkingsgericht en zelfstandig 
- Je bent in het bezit van rijbewijs B (of bent bereid deze op korte termijn te behalen) 
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste. 
- Naast de functie inhoudelijke vaardigheden is je persoonlijkheid van doorslaggevend belang in deze procedure. 
 
We bieden 
 
De duurzame energieontwikkeling (of energietransitie) is volop in beweging en biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Je komt in een professioneel en enthousiast team, met hart en ziel voor duurzaamheid en een ´Yes we can´ mentaliteit. Het bestaande team is dan ook op zoek naar een echte teamplayer waarop gebouwd kan worden. Standplaats is Oosterbeek, maar jij gaat regelmatig werkzaam zijn op de locaties van de klanten/windparken. 

We bieden een marktconform salaris met bonusregeling en goede arbeidsvoorwaarden, daarbij vinden we het teamgevoel erg belangrijk en steken we daar veel energie in. Uitgangspunt is in eerste instantie een jaarcontract dat daarna bij goed functioneren wordt omgezet in een vast contract. 
 
Bedrijfsprofiel 
 
Er is één ding dat ons team vanaf het begin verbindt: de passie voor duurzame energie en de wil om met iedereen de energietransitie te versnellen. Door de Green Trust Academy, de samenwerking met veel partners zoals lokale energiecoöperaties en burgerinitiatieven en door onze aandacht voor biodiversiteit en een goede landschappelijke inpassing hopen we daar in de komende jaren een belangrijke stap in te zetten. 
 
Meer informatie en solliciteren 
 
Heb je interesse om bij ons te komen werken? Stuur dan je sollicitatie naar info@greentrust.nl of jorick.messink@greentrust.nl. Na een kennismakingsgesprek volgt bij een goed gevoel van beide kanten een case en een gesprek met collega’s van andere teams. Eerst even bellen voor meer informatie kan natuurlijk ook, daarvoor kun je bellen naar Jorick Messink via 06 40 65 30 98.

Deze website gebruikt Google Analytics om anoniem statistieken te verzamelen over het gebruik van deze website.